الأحد، 16 أكتوبر 2011

البيتزا


دى احسن طريقة لعمل البيتزا وانا اتبع هذه الطريقة منذ اكثر من 15 عاما وكل معارفى واصحابى واقربائى اعتزلوا مطاعم البيتزا الفاخرة بعد اتباع وصفتى وهى كالاتى :


المقادير :
لخمسة افراد : 1 ك دقيق / خميرة بيرة / ملعقة كبيرة ممتلئة سمنة / 2 بيض / كوب لبن / ملح -فلفل اسود - سكر -زعتر
يخلط الدقيق مع السمن والبيض مع الملح والفلفل وملعقة صغيرة سكر ثم نضع الخميرة فى كوب اللبن الدافى حتى الذوبان ونضيفها على الخليط ثم نضع القليل من الزعتر المطحون وبعد كده نعجن كويس بدون ماء حتى تصبح العجينة مثل عجينة العيش الفينو مع اضافة القليل من الماء او الدقيق حسب الحاجة
نترك العجين مغطى فى مكان دافى لمدة ساعتين او حسب ما العجين يخمر

اثناء التخمير نستعد لتقطيع الحشوة
فلفل رومى - طماطم - بصل ابيض او احمر - زيتون شرائح - سجق - بسطرمة -جبنة شيدر صفراء او موتزاريللا مع 2 شريحة جبنة تركى ( رومى ) يتم التقطيع حلقات لكل من الطماطم والبصل والفلفل الرومى او حسب الرغبة
الصلصة : 
نضع القليل من زين الذرا او عباد الشمس على النار ثم نضيف اليه التوم المقطع شرائح صغيرة حتى ياخد لونه ثم نضيف معجون الطماطم مباشرة ونشوحه مع الزيت والتوم ثم نضيف الماء - بعد ذلك نضيف الملح والفلفل الاسود والقليل من الكمون والخل والكثير من الزعتر الغير مبالغ فيه ( اساس طعم البيتزا الاصلى والسر فى الزعتر ) الغير مطحون ونتركه على النار حتى تنضج الصلصة وتخلوا من الماء ( صلصة طليانى بدون بصل )

فرد العجين
ناخد العجين المخمر ونفرده دوائر بالقليل جدا من الدقيق حتى لا تعطل عمل الخميرة ثم نضعه فى صينية البيتزا او فى صاج الفرن الميلامين (ملحوظة هامة للجميع : لا تضع قرص البيتزا على صاج او صينية مدهونة بالزيت نهائيا بل تكون الصينية او الصاج ممسوح بالقليل جدا من الدقيق والا فانت الجانى على بيتزتك ) والسمك حسب الرغبة (فى الغالب اول مرة تكون تجربة لسمك العجين )
فرش الحشوة
بعد ذلك نفرد الصلصة على العجين ثم نضع الفلفل الرومى مع بشرة بسيطة جدا من جبنة الشيدر او الموتزاريللا ثم نضع السجق ثم الطماطم ثم البصل موزع جيدا وبشكل جميل
بعد ذلك نضع الجبنة الموتزاريللا او الشيدر المبشورة على وجه البيتزا ثم نضع البسطرمة والزيتون الشرائح وفى النهاية نبشر القليل من الجبنة الرومى (ماتقلقش ابدا اذا لقيت الحشو بقى عالى جدا على العجين لانه لما العجين يدخل الفرن هيرتفع ويهبط الحشو)

تسوية البيتز :ا

بعد كده يدخل الفرن ونشعله من الاسفل فقط لمدة ربع ساعة وياريت لو نختبر العجين بالشوكة من الطرف عشان نعرف استوى ولا لا او نجس العجين من تحت اذا اخد اللون الوردى يبقى كده تمام اوى نطفى الشعلة من تحت ونشعل الشعلة من فوق لمدة دقيقة واحدة
وبعد كده بالهنا والشفا والحمد لله ومستنى ردودكم بعد الاكل مباشرة
ومستعد لاى استفسار عن البيتزا او عن اى اكله اخرى ولكم تحياتى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق