الجمعة، 7 أكتوبر 2011

كفتة الصويا



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ما هى كفتة الصويا ؟
هى عبارة عن لحم مفروم    بتلو أو شمبرى والافضل بتلو مع أوكارا الصويا
المقادير :
ربع كيلو من اوكارا الصويا
ربع كيلو من لحم البتلو المفروم
بقدونس وكسبرة وشبت مقطع قطع صغيرة
2 بصلة مفرومة
ملح وفلفل وبردقوش وزنجبيل ناعم
قليل من الثوم المطحون
الطريقة:
تمزج المكونات السابقة معا جيدا وتترك مدة 3 ساعات فى الثلاجة للتخمير
يمكن طهي الكفتة بطريقتين
تصبع الكمية المطلوبة الى أصابع وتسوى فى الزيت
أو تصبع الكمية المطلوبة وترص فى صينية ويرش عليهاقليل من زيت الزيتون
 وتزج فى الفرن متوسط الحرارة ويمكن تحريكها من آن الى آخر لتمام التسوية الى ان تنضج
يمكن تقديمها فى السندوتشات مع الجرجير أو تقديمها مع وجبة الغذاء مع سلطة خضراء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق