الجمعة، 7 أكتوبر 2011

اللازانيا ا


طريقة عمل عجينة الازانيا (المكرونة)  

المكونات العجينة : 

كوب من الدقيق 2

2 بيضة

2 ملعقة زيت
رشة من الملح

مكونات العصاج :
1\4 كيلو لحم مفروم
1\2 كيلو طماطم
2 بصلة كبيرة مقطعة صغير
فص توم
ملح و فلفل وبهارات
وزعتر 1\2 ملعقة صغيرة سكر

مكونات الصلصة البيضاء :
1 كيلولبن
من 4 اللى 5 ملاعق من السمن او الزبدة كبيرة
من 4 الى 5 ملاعق كبيرة من الدقيق
ملح و فلفل و رشة جوزة الطيب
مكعب من المرق فاين فودز

طريقة التحضير :
العجينة :
نضع البيض فى بولة صغيرة مع 2ملعة الزيت ويضرب بالشوكة

ثم نضع الدقيق مع رشة الملح ويوضع فى الكبة وتضغط على مفتاح التشغيل وهى شغالة نضع

البيض واحدة واحدة مع تشغيل الكبة و بعد ما يتحول الدقيق الى خليط رملى يقفل الكبة

ثم يوضع الرخامة وتلم الدقيق مع بعض وبعد ذلك مثل الكورة و تترك ترتاح العجين

لمدة نصف ساعة على الاقل و بعد ذلك تستخدم  تعملى بهذة العجينة لازانيا او مكرونة

و ممكن لن تستخدمى الكبة لو لم تكن لديكى وحدة تضعى الدقيق والملح وباقى المكونات وتعجن جيدا وتتركى العجين يرتاح
لمدة نصف ساعة

اولا تقسم العجينة الى قسمين او ثلاثة اقسام و بعد ذلك تفردى العجين

تفرد العجينة رفيع جيدا ثم و عند الفرد تفرد العجينة بالطول فقط وليس بالعرض وفى ماكينة للمكرونة فقط

تستعمل الى فرد العجين و التقطيع مكان التقطيع فى الماكينة حلزونية مكرونة اسباجتىاذا تعملى المكرونة وللازانيا تقطع بالسكين مستطيلات
 
بعد ما تفردى العجين ومفرودة على الرخامة او على المكان التى فردى عليه العجين

تفردى العجين بالنشابة او عصا نظيفة تفردى بيها العجين
ملاحظة :
بعد تقطيع اللازانيا الى مستطيلات نضع المستطيلات بجانب بعض و اذا لم يكن لديكى مكان تضعى ما بين كل مستطيل نضع بلاستيك لكى لا تلتصق ببعض
تغلى مياه فى حلة وبعد الغلى توضع الملح ثم توضع المكرونة ا لمقطعة

تترك على النار لمدة حوالى 5 دقائق و تعرفى انها نضجت لما العجينة تطفو على الوجه تبقى كده نضجت المكرونةاو الللازانيا
ملاحظة :
لا ينفع تضعى كل اللازانيا المقطعة مع بعض تضعى حوالى 5 قطع من اللازانيا
اول ما اللازانيا تطفو على المياة تبقى كده نضجت اللازانيا ترفع اللازانيا من المياة الساخنة
وتوضع فى مياة ساقعة وترفع من المياة الساقعة فى صينية بجانب بعض وتضعى عليها بلاستيك ثم تضعى على البلاستك اللازانيا المتبقية
وتتبعى هذه الطريقة لحد لما تخلصى كل مستطيلات اللازانيا وبعد ذلك تعملى اللحم العصاج
طريقة عمل اللحم العصاج :

نضرب الطماطم فى الخلاط و تصفى بالمصفاة وتترك حين الاستعمال
تقطع البصل صغير ويوضع فى حلة على النار ونضع عليها ملعقتين من السمن و يقلب على النار لحد لما يبقى البصل شفاف
ثم نضع الثوم المفروم ويقلب ثم تضعى اللحم المفروم ويقلب على ينضج اللحم ثم نضع  الطماطم ويتبل بالملح والفلفل
وتترك على النار لحد لما تغلى هدئى النار وتترك لحد لما تسبك جيدا على النار وبعد ذلك يرفع من على النار

تحضير الصلصة :

نضع السمن او الزبد مع الدقيق و يرفع على النار ويقلب جيدا ومع التقليب الجيد نضع اللبن
ثم يتبل بالملح و الفلفل وجوزة الطيب و مكعب المرق
نضع فى اول الصينية صلصة بيضاء ثم نضع اللازانيا ثم نضع اللحم العصاج و على اللحم نضع شوية صلصة بيضاء تفرد من فوق اللحم
ثم تضعى اللازانيا ثم جبن مبشورة او جبن موزاريلا ثم اللحم العصاج وعلية شوية صلصة بيضاء ثم اللازانيا ثم الصلصة البيضاء وعليها
نضع على الوجه الجبن المبشور او الجبن الموزاريلا وتدخل الفرن فى درجة حرارة عالية واول ما تسخن اللازانيا
توضع تحت الشواية علشان تاخد وش تبرد وتقطع
ملحوظة :
لا تقطعى اللازانيا وهى ساخنة لانها هتفرش فى الصينية ولا تبقى طبقات لما تبرد تقطع اللازانيا علشان تبقى شكلها طبقات
وبالهناء والشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق