الأحد، 16 أكتوبر 2011

عمل استيك جريل


طريقة عمل استيك جريل
المكونات :
استاكوزا
سمك فيلية موسى او اروس
طماطم كاسية مكعبات
ملح و فلفل و كمون و ليمون
زبدة و زيت
خل احمر او عصير عنب
الصوص :
2صفار بيضة
1\2 كوب زيت
ملعقة مياة
التحضير :

يتبل السمك و الاستاكوزا بالملح و الفلفل و اليمون و الكمون ثم نضع طاسة على النار تسخن
و اول ما تسخن الطاسة نضع الزبدة و الزيت و يشوح بها السمك و يوضع على جنب لحين الاستعمال
ثم نضع فى نفس الطاسة زبدة وزيت مرة اخرى و نشوح الطماطم الكاسية ونسبها شوية على النار
ثم نضع عصير العنب او الخل الاحمر نسيبه شوية على النار ثم نضع فى طاجن الفرن الطماطم
وعصير العنب ثم نضع عليه السمك و الاستاكوزا ثم نعمل الصوص
الصوص :
نضع صفار البيض مع ملعقة الماء وتقلب و مع التقليب المستمر نضع الزيت واحدة
واحدة مع التقليب المستمر و بعد ما يخلص مقدار الزيت نضع هذا الصوص على
السمك ثم يوضع فى الفرن الى اتكملة النضج و بالهناء و الشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق