الأحد، 25 سبتمبر 2011

الكانيلونى الشيف حسن

الكانيلونى :



المقادير :

كوب لبن حليب

كوب دقيق

بيضة

ملعقة صغيرة ملح / قليل من الفلفل

ملعقة صغيرة زيت

الحشو:

2 كوب لحم مفروم

2 ثمرة بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة

بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة

مرق دجاج

كوب مشروم

فلفل / ملح / بهارات

حبنة موزاريلا

ملعقة سمن ( وطبعا تقدرى تغيرى الحشو حسب الرغبة جبنه بيضاء او قريش زى ماتحبى )



الطريقة:

نضع اللبن مع الدقيق والبيضة والملح والفلفل والزيت ونقلبهم ونخلطهم مع بعض كويس

ونحضر مقلاة بها القليل من الزيت ونضع فيها الخليط ونعمله على شكل قرص حتى تحمر ونقلبه على الجهة الاخرى حتى تحمر

بالنسبة للحشو:

نحضر مقلاة بها سمن ونضيف البصل حتى يتغير لونه ( يدبل ) ثم نضيف اللحم والملح والفلفل والبهارات ونقلب حتى ينضج اللحم ونضيف البطاطس (ممكن نستغنى عنها ) والمشروم ومرقة الدجاج ونتركها على النارحتى تنضج ونحضر القرص السابق تحضيره ونضع به ملعقة من الحشوونلف القرص رول ( زى السندويتش يعنى ) ونرصها فى صينية ونضع على الوش الجبنة الموزريلا وزيتون اسود وندخله الفرن حتى تسيح الجبنة
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق