الأحد، 25 سبتمبر 2011

الفراخ المقرمشة الشيف حسن

الفراخ المقرمشة


المقادير :

- فرخة تقطع من 8- 12 قطعة

- 2 معلقة سماق - 2 معلقة بهارات فراخ

- خل وليمون - ماء بصل (نفرم البصل ونعصره كويس نستخدم العصير ونرم التفل)

- دقيق ذرة - دقيق ابيض




الطريقة:

- ناتى بقطع الدجاج ويفضل 12 قطعة عشان النضج

- ونغرز السكينة فى كل قطعة لعمل فتحات كثيرة فى القطعة الواحدة

- نضيف على الفرخة ماء البصل والسماق والبهارات والخل والليمون ونتركها فى الثلاجة 12 ساعة( يعنى افضل تعمليها بالليل )

- نخرجها من الثلاجة ونغمسها فى الدقيق الذرة ونتركها ساعة وربع الساعة

- ثم نغمسها فى الدقيق الابيض

- ونضع على النار زيت كثيف حتى يغلى ويكون شديد الغليان

- نضيف الفراخ ونتركها لمدة 15 دقيقة

وان حسيتى انها خدت لون ولسه عاوزة سوا اجعلى النار اهدى

وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق