الفراخ المقرمشة
المقادير :
- فرخة تقطع من 8- 12 قطعة
- 2 معلقة سماق - 2 معلقة بهارات فراخ
- خل وليمون - ماء بصل (نفرم البصل ونعصره كويس نستخدم العصير ونرم التفل)
- دقيق ذرة - دقيق ابيض
الطريقة:
- ناتى بقطع الدجاج ويفضل 12 قطعة عشان النضج
- ونغرز السكينة فى كل قطعة لعمل فتحات كثيرة فى القطعة الواحدة
- نضيف على الفرخة ماء البصل والسماق والبهارات والخل والليمون ونتركها فى الثلاجة 12 ساعة( يعنى افضل تعمليها بالليل )
- نخرجها من الثلاجة ونغمسها فى الدقيق الذرة ونتركها ساعة وربع الساعة
- ثم نغمسها فى الدقيق الابيض
- ونضع على النار زيت كثيف حتى يغلى ويكون شديد الغليان
- نضيف الفراخ ونتركها لمدة 15 دقيقة
وان حسيتى انها خدت لون ولسه عاوزة سوا اجعلى النار اهدى
وبالهنا والشفا
المقادير :
- فرخة تقطع من 8- 12 قطعة
- 2 معلقة سماق - 2 معلقة بهارات فراخ
- خل وليمون - ماء بصل (نفرم البصل ونعصره كويس نستخدم العصير ونرم التفل)
- دقيق ذرة - دقيق ابيض
الطريقة:
- ناتى بقطع الدجاج ويفضل 12 قطعة عشان النضج
- ونغرز السكينة فى كل قطعة لعمل فتحات كثيرة فى القطعة الواحدة
- نضيف على الفرخة ماء البصل والسماق والبهارات والخل والليمون ونتركها فى الثلاجة 12 ساعة( يعنى افضل تعمليها بالليل )
- نخرجها من الثلاجة ونغمسها فى الدقيق الذرة ونتركها ساعة وربع الساعة
- ثم نغمسها فى الدقيق الابيض
- ونضع على النار زيت كثيف حتى يغلى ويكون شديد الغليان
- نضيف الفراخ ونتركها لمدة 15 دقيقة
وان حسيتى انها خدت لون ولسه عاوزة سوا اجعلى النار اهدى
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق