الأحد، 25 سبتمبر 2011

الفراخ بالكارى الشيف حسن

الفراخ بالكاري

المقادير:
4 صدور فراخ فيليه-
ا بصله مبشوره -
زعتر ملح فلفل
- روزماري
- 20 جم زيت(هذه هي مكونات التتبيله الي هتتبل فيها الفراخ)
صوص الكاري
50 جم زبده-
بصله -
2فص ثوم     -فلفل حار-
50 جم لبن
- 20 جم زبادي-
2 ملعقه دقيق ذره-
ورق لورى -5 جم ملح
-5 جم بهارات -
1 لتر بيون او شوربه فراخ
- طماطميه مقطعه -
تفاحه خضراء مقطعه مكعبات
- 1 م بودر كاري


الطريقه:
نحضرطاسه علي النار نضع زيت وزبده ونشوح الدجاج ونتركها تكمل سوي حتي نضع عليها الخليط بعد ذلك
نحضر صوص الكاري بوضع طاسه علي النار مع زيت وزبده ثم بصل مفروم وبعده مباشره التوم ثم الفلفل الحار المنزوع البذور ادبلهم فقط ثم نضيف الطماطمه ثم التفاح الاخضر وبعد قرب نضجه نضيف جوز الهند ثم بودره الكاري ونقلبه ونتركه قليلا حتي يقرب النضج فنضيف اللبن وفي الاخر نضيف الشوربه مع 2 ملعقه دقيق ذره كعامل ربط ولا انسي الملح والفلفل والبهارات وبعد مايربط ياخد غلوه ونطفي النار ونتركه يبرد ثم يضرب في الخلاط
نضع الخليط علي الدجاج ليكمل سواه معه واذا كان الصوص تقيل يخفف بالشوربه ويقدم مع الارز بالكاري
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق